5-min-bellen-met
20-02-2024
5-min-bellen-met
In de rubriek ‘5-minuten-bellen-met’ bellen we elke maand met een idealist uit de Nederlandse foodbranche. Deze maand spraken we met Yasmina Khababi, die inmiddels ruim vier jaar eigenaar is van Freshtable. Yasmina is in 2022 benoemd tot 1 van de 6 Foodhelden vanuit Food100 en pitchte haar concept tijdens de Food Impactors Summit 2023.
5-min-bellen-met
05-02-2024
5-min-bellen-met
In de rubriek ‘5-min-bellen-met’ sprak Food Impactors deze maand met Suzanne van der Pijll, managing partner bij Schuttelaar & Partners en partner van Food Impactors. Met Suzanne zoomen we in op de recente ontwikkelingen rondom de Nutri-Score.
Inspiratietip van de maand (februari 2024)
01-02-2024
Inspiratietip van de maand (februari 2024)
Elke maand selecteert programmadirecteur Susan Koenders een kijk-, luister- of leestip rond de transitie van ons voedselsysteem. Deze maand tipt Susan je de (reis)documentaire: Live to 100: Secrets of the Blue Zones.
5-min-bellen-met
08-01-2024
5-min-bellen-met
In de rubriek ‘5-min-bellen-met’ sprak Food Impactors deze maand met Jan Willem Hilbron, Algemeen Directeur bij Albron en partner van Food Impactors. We kijken met Jan Willem vooruit naar 2024.
Inspiratietip van de maand (januari 2024)
07-01-2024
Inspiratietip van de maand (januari 2024)
Elke maand selecteert programmadirecteur Susan Koenders een kijk-, luister- of leestip rond de transitie van ons voedselsysteem. Deze maand tipt Susan je de documentaire: The Green Bronx Machine van Stephen Ritz.
5-min-bellen-met
05-12-2023
5-min-bellen-met
In de rubriek ‘5-minuten-bellen-met’ sprak Food Impactors deze maand met Koen Sueters, Directeur Retail bij NS en lid van de Food Impactors Denktank. We spreken met Koen onder meer over de samenwerking tussen NS en Stichting Met je hart.
Koppert Cress en Orbisk slaan handen ineen tegen voedselverspilling
04-12-2023
Koppert Cress en Orbisk slaan handen ineen tegen voedselverspilling
Voedselverspilling is een van de grootste veroorzakers van de door mens veroorzaakte broeikasgasemissies. Dit benadrukt de dringende noodzaak om innovatieve benaderingen te omarmen en reden genoeg voor een samenwerking tussen Koppert Cress en Orbisk. Een inspirerend voorbeeld van hoe bedrijven samen kunnen strijden tegen voedselverspilling en tegelijkertijd een bijdrage kunnen leveren aan CO2-reductie.
Inspiratietip van de maand (december 2023)
30-11-2023
Inspiratietip van de maand (december 2023)
Elke maand selecteert programmadirecteur Susan Koenders een kijk-, luister- of leestip rond de transitie van ons voedselsysteem. Deze maand tipt Susan je het boek: De Regenmaker.
5-min-bellen-met
01-11-2023
5-min-bellen-met
In de rubriek ‘5-min-bellen-met’ belt Food Impactors elke maand met een idealist uit de Nederlandse foodbranche die de transitie in de foodketen wil helpen realiseren. Deze maand belden we met Leonie Horne, die ruim vier jaar voor de Alliantie Voeding in de Zorg werkte en middels het project Goede Zorg Proef Je betere eetomgevingen in Nederlandse zorg- en ziekenhuisinstellingen nastreefde.
Inspiratietip van de maand (oktober 2023)
23-10-2023
Inspiratietip van de maand (oktober 2023)
Elke maand selecteert programmadirecteur Susan Koenders een kijk-, luister- of leestip rond de transitie van ons voedselsysteem. Deze maand tipt Susan je de Tegenlicht-documentaire De wegwerpmaatschappij.
5-min-bellen-met
29-09-2023
5-min-bellen-met
In de rubriek ‘5-min-bellen-met’ belt Food Impactors elke maand met een idealist uit de Nederlandse foodbranche die de transitie in de foodketen wil helpen realiseren. Deze maand belden we met Geertje Zeegers, Country Director Nederland bij Too Good To Go en lid van de Food Impactors Denktank.
Inspiratietip van de maand (september 2023)
21-09-2023
Inspiratietip van de maand (september 2023)
Elke maand selecteert programmadirecteur Susan Koenders een kijk-, luister- of leestip rond de transitie van ons voedselsysteem. Deze maand tipt Susan je een boek: De perfecte storm van Jan Rotmans.
5-min-bellen-met
01-09-2023
5-min-bellen-met
In de rubriek ‘5-min-bellen-met’, belt Food Impactors elke maand met een idealist uit de Nederlandse foodbranche die de transitie in de foodketen wil helpen realiseren. Deze maand belden we met Lucki Pijpers, startend ondernemer en eigenaar van ijsjesmerk EXTRA-C. Tijdens de Food Impactors Summit, op 28 & 29 maart 2023, pitchte Lucki op het disruptors podium haar product aan beslissers, bestuurders en gevestigde en beginnende food ondernemers.
Inspiratietip van de maand (augustus 2023)
15-08-2023
Inspiratietip van de maand (augustus 2023)
Elke maand selecteert programmadirecteur Susan Koenders een kijk-, luister- of leestip rond de transitie van ons voedselsysteem. Deze maand tipt Susan je een documentaire-serie van HUMAN.
Terugblik verslag Food Impactors Summit 2023
01-04-2023
Terugblik verslag Food Impactors Summit 2023
Op 28 en 29 maart organiseerden FoodReflection en Foodservice Network de tweede Food Impactors Summit. Iedere twee jaar brengt deze Summit de leiders van de grootste foodbedrijven in Nederland en disruptieve start- en scale-ups samen om te werken aan oplossingen voor een duurzamere (voedsel)toekomst. Hoewel food de verbindende factor is, draait het vooral om leiderschap en visie rond grote thema’s als klimaat, gezondheid en sociale gelijkheid.
De learnings van Susan Koenders
01-04-2023
De learnings van Susan Koenders
Aan het eind van de Food Impactors Summit 2023 werden alle deelnemers uitgenodigd om de belangrijkste learnings en actiepunten voor zichzelf op papier te zetten. Maar wat neemt Susan zelf mee uit de verhalen van de keynote sprekers?
Must-read: Kliekjesdag door Jeroen Smit
28-03-2023
Must-read: Kliekjesdag door Jeroen Smit
“Het is tijd om thuis te besluiten ook niks meer weg te gooien en aan het eind van de week alle ‘kliekjes’ op tafel te zetten.”
Must-read: Impact maken in de pensioensector door Nikki Trip
28-03-2023
Must-read: Impact maken in de pensioensector door Nikki Trip
Deze jonge pensioen- bestuurders tonen: dit vak is ook voor twintigers geschikt. ‘Het is een misvatting dat je pensioen pas na je 67ste relevant wordt.’
Must-read: Vlees eten van Jan Rotmans
28-03-2023
Must-read: Vlees eten van Jan Rotmans
Een van de belangrijkste aanbevelingen van het laatste IPCC-klimaatrapport betreft gedragsverandering bij burgers. Zo wordt voorgesteld om minder of helemaal geen vlees te eten. Moeten we vlees gaan benaderen als roken? En zo ja, hoe dan?
Must-read: Zorg in Nederland door Michelle van Tongerloo
28-03-2023
Must-read: Zorg in Nederland door Michelle van Tongerloo
Wie hulp of zorg nodig heeft, krijgt te maken met een woud aan professionals en instanties, elk met hun eigen regels en protocollen en kosten. Wat als we dat geld zouden steken in simpele, alledaagse ondersteuning? Het verhaal van mijn 24-jarige patiënt en haar zoontje spreekt boekdelen.
Must-read: Livestock farming door Marianne Thieme
28-03-2023
Must-read: Livestock farming door Marianne Thieme
There’s one big subject our leaders at Cop27 won’t touch: livestock farming
Must-read: Onnodige voedselkilometers door Maaike de Reuver
04-02-2023
Must-read: Onnodige voedselkilometers door Maaike de Reuver
De gemiddelde maaltijd is goed voor maar liefst 30.000 voedselkilometer. Veel van die kilometers zijn onnodig. Food Inspirations Maaike de Reuver vraagt zich in deze column af of het niet wat minder kan.