23-10-2023

Inspiratietip van de maand (oktober 2023)

De wegwerpmaatschappij

Elke maand selecteert programmadirecteur Susan Koenders een kijk-, luister- of leestip rond de transitie van ons voedselsysteem. Deze maand tipt Susan je de Tegenlicht-documentaire De wegwerpmaatschappij.

Hoe kunnen we transformeren van een maatschappij gericht op consumptie naar een maatschappij gericht op hergebruik en regeneratie? Deze vraag staat centraal in deze Tegenlicht-documentaire. We moeten stoppen met ons ongebreidelde verlangen naar nieuw en meer en op een andere manier omgaan met producten en het ontwerp ervan.

Susan: In deze docu zie je verhalen van ontwerpers die producten voor het leven maken, winkels die repareren in plaats van verkopen en consumenten die hun spullen onvoorwaardelijk koesteren. De belangrijkste les die ik eruit trok? Het blijkt helemaal niet zo moeilijk om duurzamer te leven.

Bekijk de documentaire hier.

Meer artikelen

  • 20-02-2024

    5-min-bellen-met

    In de rubriek ‘5-minuten-bellen-met’ bellen...
  • 05-02-2024

    5-min-bellen-met

    In de rubriek ‘5-min-bellen-met’ sprak Food...
  • 01-02-2024

    Inspiratietip van de maand (februari 2024)

    Elke maand selecteert programmadirecteur Susan...
  • 08-01-2024

    5-min-bellen-met

    In de rubriek ‘5-min-bellen-met’ sprak Food...
  • 07-01-2024

    Inspiratietip van de maand (januari 2024)

    Elke maand selecteert programmadirecteur Susan...
  • 05-12-2023

    5-min-bellen-met

    In de rubriek ‘5-minuten-bellen-met’ sprak...
  • 04-12-2023

    Koppert Cress en Orbisk slaan handen ineen tegen voedselverspilling

    Voedselverspilling is een van de grootste...
  • 30-11-2023

    Inspiratietip van de maand (december 2023)

    Elke maand selecteert programmadirecteur Susan...
  • 01-11-2023

    5-min-bellen-met

    In de rubriek ‘5-min-bellen-met’ belt Food...
  • 23-10-2023

    Inspiratietip van de maand (oktober 2023)

    Elke maand selecteert programmadirecteur Susan...
  • 29-09-2023

    5-min-bellen-met

    In de rubriek ‘5-min-bellen-met’ belt Food...
  • 21-09-2023

    Inspiratietip van de maand (september 2023)

    Elke maand selecteert programmadirecteur Susan...
  • 01-09-2023

    5-min-bellen-met

    In de rubriek ‘5-min-bellen-met’, belt Food...
  • 15-08-2023

    Inspiratietip van de maand (augustus 2023)

    Elke maand selecteert programmadirecteur Susan...
  • 01-04-2023

    Terugblik verslag Food Impactors Summit 2023

    Op 28 en 29 maart organiseerden FoodReflection en...
  • 01-04-2023

    De learnings van Susan Koenders

    Aan het eind van de Food Impactors Summit 2023...
  • 28-03-2023

    Must-read: Kliekjesdag door Jeroen Smit

    “Het is tijd om thuis te besluiten ook niks...
  • 28-03-2023

    Must-read: Impact maken in de pensioensector door Nikki Trip

    Deze jonge pensioen- bestuurders tonen: dit vak...
  • 28-03-2023

    Must-read: Vlees eten van Jan Rotmans

    Een van de belangrijkste aanbevelingen van het...
  • 28-03-2023

    Must-read: Zorg in Nederland door Michelle van Tongerloo

    Wie hulp of zorg nodig heeft, krijgt te maken met...
  • 28-03-2023

    Must-read: Livestock farming door Marianne Thieme

    There’s one big subject our leaders at Cop27...
  • 04-02-2023

    Must-read: Onnodige voedselkilometers door Maaike de Reuver

    De gemiddelde maaltijd is goed voor maar liefst...